Contact

Emmelie Blok | Huidtherapie

Emmelie Duine - Blok

Bachelor of Health


Eykmanstraat 9

2912 BD Nieuwerkerk aan den IJssel

t: 0180-788419

E: info@empuur.nlKVK: 53242157

Rekening nummer: NL91ABNA0485903059

BTW nummer: 1542.97.033.B.01

KP nummer: 29911837688

AGB code praktijk: 90-(0)53205           

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag  Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag 12.00-21.00
Vrijdag 10.00-15.00
Zaterdag Gesloten

De praktijk is gesloten op maandag, dinsdag en woensdag i.v.m. werkzaamheden op de Haagse Hogeschool. U kunt voor de overige dagen een afspraak maken via info@empuur.nlBehandelingen vinden (i.v.m. privacy van de patiënt/cliënt) uitsluitend plaats op afspraak.

Acné

Acne is de medische term voor jeugdpuistjes, puisten, pukkels of mee-eters, het is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de mens. Acne komt het meest voor in het gezicht, op de borst en de rug. De huidaandoening ziet er niet bij iedereen hetzelfde uit en de mate van acne kan van persoon tot persoon verschillen. De exacte oorzaken van acne zijn helaas nog niet bekend. Wel is bekend ,dat acne een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid is en dat bij het ontstaan van de ontsteking verschillende factoren een rol spelen.  Maar er valt zeker wat te doen tegen acne, want acne behandelen is een specialiteit van Empuur. 

In de puberteit ondergaat de huid onder invloed van de hormonen heel veel veranderingen. Het gevolg hiervan is vaak, dat de talgklieren op het gezicht, rug en de borst groter worden en meer huidsmeer (talg of sebum) gaan aanmaken. Bovendien wordt de talg dikker van samenstelling. Als de talgafscheiding te groot wordt, hoopt het huidsmeer zich op in de uitvoergang van de talgklier (die uitkomen in de poriën van de huid) en veroorzaakt een verstopping.

Door het verhoornen van de huid, wordt talgophoping extra versterkt. Hierdoor wordt de uitgang van de talgklier nauwer en kan deze sneller verstopt raken. Deze talgophopingen worden mee-eters genoemd (comedonen). Deze mee-eters kunnen zwart van kleur zijn als deze aan de oppervlakte zichtbaar zijn, maar kunnen zich ook uiten als witte punten of bobbels als deze dieper in de huid liggen.

In de talgkliertjes zitten veel bacteriën, die zich heel snel kunnen vermenigvuldigen en de talg veranderen in zogenaamde vetzuren. Door de talgophopingen en vetzuren zet het verstopte uitgangetje van de talgklier steeds verder uit en scheurt dan uiteindelijk open. Deze irriterende stoffen komen in de huid terecht en veroorzaken ontstekingen, hetgeen leidt tot puisten of pukkels. Empuur weet exact wat ze moeten doen om uw puistjes te verwijderen. 

Empuur is gespecialiseerd in  acne behandelen, dit van lichte tot ernstige acne. Bij het eerste consult/het intakegesprek wordt gekeken, welke behandeling het beste is voor uw acneprobleem. Afhankelijk van uw situatie en/of verzekering/verzekeraar kan acne behandelen in aanmerking komen voor vergoeding.   

Klik hier voor een uitgebreid overzicht van alle vergoedingen per zorgverzekeraar en/of wat andere zorgverzekeraars vergoeden.

Wilt u meer weten over acne? Neem dan vrijblijvend contact op.

 < terug naar overzicht behandelingen> Bekijk hier de prijzen om acne te behandelen

Website optimalisatie?